Илън Мъск отхвърли обвиненията в държавна измяна за отказа  да

...
Илън Мъск отхвърли обвиненията в държавна измяна за отказа  да
Коментари Харесай

Мъск отхвърли обвинения в държавна измяна за отказа да активира Starlink в Крим

Илън Мъск отхвърли обвиняванията в държавна измяна за отхвърли  да задейства Starlink в Крим и сподели, че „ ще се бори за Америка “. " Аз съм жител на Съединени американски щати и имам единствено този паспорт. Каквото и да се случи, ще се удрям за Америка и ще умра в нея. Конгресът на Съединени американски щати не е оповестил война на Русия. Ако някой е изменник, това са тези, които ме назовават ​​така ”, разяснява Мъск в обществената мрежа X (бившият Twitter), във връзка обява, че отводът да задейства Starlink е „ форма на държавна измяна ”.

Преди това предприемачът сподели, че е отхвърлил настояването на Украйна да задейства Starlink, тъй като желае да помогне на хората. Мъск счита, че Starlink не може да се употребява за офанзиви от киевските управляващи против Крим, защото това би нарушило договорът за прилагане на компанията.

В четвъртък CNN, базирайки се на биография на Мъск, написана от писателя и публицист Уолтър Айзъксен, заяви, че предприемачът е прекъснал достъпа на Украйна до своята услуга Starlink, с цел да попречи на. CNN цитира изказванията на създателя на книгата, че решението на бизнесмена е подбудено от опасения от потреблението на нуклеарни оръжия от Русия в отговор на офанзивата на Украйна против Крим.
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР